KINDEREN
Straling mogelijke (mede)oorzaak ADHD, ADD, autisme en gezondheidsproblemen
In wetenschappelijke publicaties komt steeds vaker naar voren dat elektromagnetische straling een negatieve invloed heeft op het gedrag en de gezondheid van kinderen. Het RIVM heeft het effect van straling onlangs in een rapport opgenomen als milieugezondheidrisico.
Voor drs. K.M.W. (Karin) Janssen is dit geen nieuw. Karin is één van de therapeuten die deze straling als jaren op de radar heeft als mogelijke (mede)oorzaak van ADHD, ADD, autisme en gezondheidsproblemen bij kinderen.
Karin Janssen studeerde geneeskunde in Maastricht en is grondlegger van de Kindigo Kei Methode en auteur van het boek ‘Kinderen bewust (op)voeden’.
Karin Janssen studeerde geneeskunde in Maastricht en is grondlegger van de Kindigo Kei Methode en auteur van het boek ‘Kinderen bewust (op)voeden’.
Jansen: ‘Mijn uitgangspunt is dat de oorzaak van een probleem, of het nou een gedrags- of gezondheidsprobleem is, voortkomt uit overprikkeling. De prikkels die dit veroorzaken kunnen afkomstig zijn uit de buitenwereld. Denk aan indrukken en informatie die een kind op een dag te verwerken krijgt, luchtverontreiniging, meeroken en in toenemende mate straling.
Van binnenuit kunnen ook prikkels komen door bijvoorbeeld door bijvoorbeeld verkeerde voeding, infecties, medicatie en vaccinatie. Probleem ontstaan als de spreekwoordelijke emmer overloopt en prikkels niet meer (optimaal) verwerkt worden.
“Het lastige van straling is dat je het niet kunt zien, proeven, voelen of ruiken, waardoor het lijkt alsof het er niet is en dus ook geen invloed heeft. Niet is minder waar. Ook al nemen wij de straling niet bewust waar, ons zenuwstelsel ‘voelt’ de straling als het ware wel en kan overprikkeld raken. Zeker bij kinderen die van nature een gevoeliger zenuwstelsel hebben, de hoogsensitieve kinderen.
Ook bij kinderen met een minder gevoelig zenuwstelsel kan de emmer vol raken. Daarom zou elektromagnetische straling bij iedere ouder op de radar moeten staan: Voorkomen is beter dan genezen.”
In mijn praktijk merk ik dat straling soms dé oorzaak van problemen is, nog vaker is straling een factor waardoor de emmer halfvol raakt of overloopt. Als de emmer al halfvol is, heeft het kind meer moeite met het verwerken van prikkels en wordt het (nog) gevoeliger voor de invloed van straling. Bij het overlopen van de emmer kunnen de extra prikkels zoals straling niet meer verwerkt worden. Zo ontstaat er overprikkeling.
Het gevolg is dat het lichaam nog verder uit balans raakt. Straling kan namelijk een verandering in de trillingsfrequentie van de cellen veroorzaken, waardoor cellen niet meer optimaal functioneren en niet meer goed met elkaar samenwerken. Overprikkelen leidt tot allerlei biochemische veranderingen in de cel waardoor er afvalstoffen ontstaan. Deze kunnen een groot aandeel hebben in het ontstaan van klachten.
Klachten uiten zich in gedragsveranderingen bij het ene kind en gezondheidsproblemen bij een ander kind. Voor mij maakt het bewust omgaan met straling deel uit van het totaalplaatje: zorgen voor een gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, een goede nachtrust en bewust omgaan met straling. Vooral met dit laatste is er veel winst te halen voor de ouder door het kind een STRAS te geven.
Vooral de straling die wordt opgedaan op school kan worden opgelost door een STRAS te plaatsen in de schoolbank of in de boekentas. Anderzijds kan ook een STRAS SPACE wordt geplaatst in de klas, zodat elk kind er plezier van heeft.
FEITEN
52% van bevolking is elektrogevoelig
3% van bevolking heeft EHS-klachten
De STRAS biedt levenslang een beschermend veld waarbinnen je lichaam zich kan herstellen, verbeteren en op kracht kan blijven.
Prijs tijdelijk € 395,- inclusief BTW en verzending. Normaal € 499,- inclusief BTW.
EMV Bescherming
Internationaal hoofdkantoor
Steenweg op Antwerpen 71 b2
2300 Turnhout
KvK/HRT: 93203
BTW-nr: NL8119.29.991.B01
BTW-nr: BE0477.096.280
Internationale servicedesk
Openingsuren:
Ma. t/m Vr. van 09.00 – 17.00 uur (CET)
Zaterdag en Zondag gesloten
Telefoon: +31 (0)85 – 88 81 005
Mail: servicedesk(at)emvbescherming.nl